Pežo-Sitroen ukida 4.000 radnih mesta

Bez autora
Nov 15 2011

Drugi po veličini evropski proizvođač automobila, francuska grupa PSA Pežo-Sitroen otpustiće više od 4.000 radnika u Francuskoj do 2012. godine u okviru plana štednje kojim je predviđeno ukidanje ukupno 6.000 radnih mesta na evropskom nivou. Ta grupa je krajem oktobra najavila otpuštanje više hiljada radnika koji su zaposleni u fabrikama u Evropi, pravdajući se lošim finansijskim rezultatima.Prema podacima dva najveća francuska sindikata, najviše otpuštanja će biti u samoj Francuskoj gde će posao izgubiti 1.000 radnika u proizvodnji, 500 njih koji rade u Odeljenju za istraživanje i razvoj i još 400 koji rade u marketingu i drugim službama.

Pežo-Sitroen ukida 4.000 radnih mestaDrugi po veličini evropski proizvođač automobila, francuska grupa PSA Pežo-Sitroen otpustiće više od 4.000 radnika u Francuskoj do 2012. godine u okviru plana štednje kojim je predviđeno ukidanje ukupno 6.000 radnih mesta na evropskom nivou, saopštili su francuski sindikati.

Ta grupa je krajem oktobra najavila otpuštanje više hiljada radnika koji su zaposleni u fabrikama u Evropi, pravdajući se lošim finansijskim rezultatima.

Prema podacima dva najveća francuska sindikata, najviše otpuštanja će biti u samoj Francuskoj gde će posao izgubiti 1.000 radnika u proizvodnji, 500 njih koji rade u Odeljenju za istraživanje i razvoj i još 400 koji rade u marketingu i drugim službama. Uz to, još oko 2.500 radnika koji rade po ugovoru neće moći od naredne godine da te ugovore obnove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik